Google Nest

Google Nest ventilator je pametno čvorište za povezivanje vaših uređaja

Industrijski dizajner Džozef Morlot dizajnirao je plafonski ventilator kao način da poveže sve Google-ove pametne kućne uređaje u vašem domu.

Nest Ceiling Fan je kompaktan i moderan ventilator sa dve peraje sa omni-direkcionim zvučnikom, pametnom sijalicom, sigurnosnom kamerom, senzorima za termostat i detektorom dima i alarmom koji zamenjuje svaki od navedenih uređaja sa jednom kontaktnom tačkom za podešavanje pametne kuće uključujući i pametne brave i sve pametne uređaje koje imate..

Proizvod postavlja ove karakteristike, počevši od tankog svetla u obliku diska koje može da promeni temperaturu boje od tople do hladne pomoću glasovnog asistenta ili aplikacije Google Home.

Iznad svetla, četiri širokougaone kamere su raspoređene oko uređaja za snimanje visokokvalitetnih bezbednosnih snimaka kada je to potrebno.

Smešten iznad lopatica i skriven ispod tanke akustične mreže nalazi se potpuno opremljena jedinica zvučnika sa setom mikrofona koji se koriste za Google pomoćnik.

Google Nest ventilator Džozefa Morlota


Zbog svog položaja na vrhu uređaja, oni proizvode uravnoteženo audio iskustvo od 360° za slušanje medija, odbijajući zvučne talase od plafona i po prostoriji.

Prateći Googleove stope

Iako bi projekat trenutno mogao biti samo koncept, uverljivo je kao jedan od Google-ovih budućih pokušaja.

Ne samo da nosi Google brend, već izgleda i oseća se kao savremeni tehnološki proizvodi koji danas postoje na tržištu.
Inspiracija za ovaj projekat je uglavnom ukorenjena u minimalnim detaljima, modernim lanternama, mekim, ali uglađenim oblicima i sistemima dizajniranim s obzirom na upotrebljivost.

Poseban uticaj je preuzet iz kultnih profila Ksbok Series Ks & S.

Proizvodi poput ovih koji imaju minimalne faktore oblika i visok nivo pažnje posvećene detaljima, ističu se u odnosu na druge proizvode i traju test vremena kada su u pitanju stil i trendovi.
Izrada proizvoda prati Googleovu misiju održivosti, uključujući recikliranu plastiku brizganu za spoljašnju školjku i sečiva“, objašnjava Morlote.

„Plastika je blago zamućena sa mikroteksturom koja proizvodu daje mekan, privlačan osećaj. Iznutra, arhitektura je strukturirana od 100% recikliranog aluminijuma za smeštaj unutrašnjih delova i osnovnog sistemskog okvira.”


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *